L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, el vicealcalde, Pere Casellas, el segon tinent d'alcalde i regidor de Serveis Socials, Jesús Quiroga i el regidor de Serveis Comunitaris, José Castellón, el cap de Mossos de Figueres i l'Inspector de la Guàrdia Urbana, van reunir-se ahir al vespre amb veïns i veïnes de la zona oest de la ciutat per parlar sobre les problemàtiques del barri.

L'objectiu de la reunió va ser escoltar els veïns i veïnes i parlar sobre les necessitats que té la zona per tal de fer-hi front. Des del Govern es va deixar molt clar que es treballa per perseguir el cultiu il·legal i per perseguir el frau elèctric. Més enllà del frau, però, també es va parlar de l'abandonament que ha patit la zona durant anys i la necessitat de millora de l'enllumenat, la neteja o el servei de neteja.

La reunió també va servir per informar als veïns sobre les solucions per lluitar contra la pobresa energètica: el bo social, mesures per a l'estalvi energètic o el projecte Connecta't, impulsat per l’Ajuntament de Figueres en col·laboració amb Endesa Distribución, per reconnectar famílies en situació de frau. L'objectiu principal és aconseguir regularitzar la contractació dels subministraments energètics de la zona on s'han detectat casos de connexions irregulars.

L'alcaldessa Agnès Lladó explica que "vam anar al barri a donar la cara per explicar als veïns i veïnes les actuacions que des del Govern estem fent per solucionar les problemàtiques del barri com són els constants tall de llum i també la mà dura per perseguir els cultius il·legals i el frau elèctric. Pel que fa a les problemàtiques d'aquesta zona reclamem un front comú de totes les forces polítiques per posar al dia aquesta zona de la ciutat".