Una fotogràfia única de l'astrofotògraf, Juan Carlos Casado, ha estat, de nou, reconeguda per l'agència governamental nordamericana, NASA, com l'Astronomy Picture of the Day, és a diar, la fotografia astronòmica del dia, concretament, la del 27 de febrer. Es tracta de la fotografia «Two Hemisphere Night Sky» feta en col·laboració amb el també astrofotògraf txec Ptr Horálek. La imatge combina panoràmiques del cel dels dos hemisferis i segons avança la Societat Astronòmica de Figueres, a la que també pertany Casado, «mai s'havia assajat una imatge com aquesta». Per Casado, afincat a Figueres des de fa anys, es tracta del 55è premi que li otorga la NASA a una de les seves imatges.

La fotografia de Juan Carlos Casado i Ptr Horálek premiada per la Nasa.

La fotografia premiada va acompanyada de la següent explicació:

«Two Hemisphere Night Sky mostra el Sol amagat per un horitzó que travessa en aquesta vista a l'hemisferi del cel nocturn de la Terra. Els mosaics cosits digitalment es van registrar a partir de latituds corresponents, 29 graus al nord i 29 graus al sud de l'equador del planeta. A la part superior es mostra la vista nord des de l'Observatori IAC de la Palma presa el febrer del 2020. A continuació es mostra una escena meridional ben aparellada de l'Observatori La Silla de l'ESO enregistrada l'abril de 2015».

«En aquesta projecció, la Via Làctia discorre gairebé verticalment per sobre i per sota l'horitzó. Els núvols foscos i les nebuloses brillants són destacats a prop del centre galàctic a la meitat inferior del marc. A la meitat superior, la brillant Venus està immersa en la llum zodiacal. La llum del sol escassament dispersa per la pols interplanetària, la llum zodical traça el pla eclíptic del Sistema Solar en un cercle complet a través del cel estrellat. Les grans cúpules del telescopi s'amunteguen al llarg de l'horitzó invertit de La Silla, mentre que a La Palma,els telescopis màgics multimirall es troben per sobre del centre. Explorant aquest cel nocturn de dos hemisferis també es pot trobar la galàxia d'Andròmeda i els núvols magdalànics grans i petits.