"L'escola concertada és part del sistema d'educació públic i no es poden canviar les regles del joc a meitat de la partida". Això és el que ha afirmat el portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'ajuntament de Figueres, Héctor Amelló, arran del malestar i inquietud que ha provocat en les famílies l'esborrany del decret d'Admissió d'Alumnes i de de la Concertada que ha donat a conèixer la Generalitat.

Per al regidor de la formació liberal "l'educació de la xarxa pública ha de ser finançada i no pot recaure en la butxaca de les famílies" i per aquest motiu ha anunciat que el seu grup municipal presentarà una moció de suport a la llibertat d'elecció educativa en tots els municipis catalans en els quals té representació, perquè es pugui debatre en el pròxim ple municipal.

En la moció es mostra el suport als centres d'educació públics, concertats i privats. També es defensa la disponibilitat d'oferta educativa de cada municipi vetllant per la llibertat d'elecció de les famílies i per una màxima qualitat en l'educació, en particular de tots els centres sostinguts amb fons públics. La formació taronja també proposa que es defensi la suficiència de mitjans i recursos per a l'educació pública i concertada.

Finalment, Amelló ha assegurat que des del seu partit continuaran treballant per a millorar la qualitat del sistema educatiu i que estaran "vigilants" perquè no es vulnerin els drets de pares i alumnes millorant sempre l'educació pública i privada.