El pavelló municipal Joel González de Vilafant és l'espai triat per a la quarta edició de la Fira d'Ocupació per a majors de 45 anys, que tindrà lloc el proper 11 de març. «Vam veure que necessitàvem un espai bastant gran perquè això ha anat in crescendo», explica el regidor de Promoció Econòmica, César González, en referència al bon èxit que han registrat les passades edicions fetes a Castelló d'Empúries, Roses i Figueres, respectivament. El pavelló és un espai ampli que «com es pot modular, podrem encabir a tothom», diu el regidor. La previsió que fan des del govern, d'acord amb la tendència que s'ha vist a les anteriors edicions, és d'unes 300 persones.

A diferència de l'any passat, en aquesta edició «ho enfocarem a contribuir en la inserció de persones aturades majors de 45 anys», declara González. Pel que fa al format, seguirà més o menys el mateix que els altres anys, consistirà a crear un espai d'intermediació d'ofertes de treball on les empreses podran fer entrevistes de selecció de personal, segons el perfil sol·licitat prèviament. Avui es publiquen les empreses participants, i a partir del 2 de març, es podran concertar les entrevistes a través de la pàgina web www.firaocupacioae.cat.

Els organitzadors de la IV Fira d'Ocupació +45 (Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, Ajuntaments de Figueres, Castelló d'Empúries, Roses i Vilafant) han considerat adient facilitar un servei d'autobús gratuït per arribar a la mostra, «Vilafant està una mica lluny d'alguns punts de la comarca i facilitarem parades d'autobús perquè la gent inscrita pugui anar i tornar a la fira», explica González. El recorregut del servei encara està per determinar, així com els punts comuns que s'habilitaran com a parades, però «s'intentarà donar servei a tothom», assegura el regidor.

L'interior del pavelló es dividirà en tres parts. Una com a escenari per a la presentació de les empreses; una de registre on es faran les entrevistes als candidats; i, una tercera part en la qual s'impartiran els dos tallers programats a partir de dos quarts d'onze, enfocats a millorar la imatge personal: La imatge personal és important i Viu i riu. El regidor també vol destacar el nou espai de l'Àgora, al costat del pavelló, que ja estarà habilitat i permetrà ampliar la fira a fora, «donarà una zona de passeig i de descans», declara.