L'Ajuntament de Vilamaniscle està duent a terme una nova fase del projecte de millora d'espais públics del municipi que necessitaven una rentada de cara. «Són diversos racons que, per una raó o altra, necessitaven una posada al dia. Aquests treballs són la continuació de la feina que hem anat fent aquests darrers anys per a endreçar el poble i fer-lo més amable, tant per a la gent que ens visita com, sobretot, per als mateixos veïns», explica l'alcalde Mon Bonaterra.

El canvi més visible es pot apreciar a l'entrada del nucli antic amb la urbanització de la placeta del Pou que guanya presència amb una nova distribució dels espais i un empedrat autòcton. Les obres estan molt avançades i l'Ajuntament preveu tenir-les acabades d'aquí a pocs dies.

«A part de la placeta del Pou, una imatge identificativa del nostre poble, també hem actuat a la zona de l'antiga mina d'aigua i en un espai pròxim a l'Hotel Mas Vivent que hem enjardinat. També hem pavimentat diversos espais de grava i així evitem de passada que la gent hi porti els gossos a fer les seves necessitats i després no les reculli. Per sort són minoria», afegeix Bonaterra.

Tot plegat té un lligam directe amb la reordenació de la circulació i dels aparcaments dins del poble. L'alcalde té clar que «tot plegat era necessari, ho estem fent a poc a poc, dins de les nostres possibilitats econòmiques. Les obres les estem pagant amb recursos propis i amb l'ajut del Fons de Cooperació de la Diputació de Girona. En total, quan acabem aquests projectes, haurem invertit entre cinquanta i seixanta mil euros. És una manera de posar el nostre poble al dia sense que perdi el seu atractiu rural i de bona acollida».