La millora de la plaça Víctor Català va ser un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius del 2019. Tot i que encara no s'ha fet públic el projecte, l'alcalde, Víctor Puga, ha avançat, durant el xat al Setmanari Empordà, una primera imatge del que serà la reforma. Per a Puga, serà «intervenció important» i es centrarà en la consolidació del mur perimetral i l'estructura de la pèrgola. A més, s'aprofitaran les obres per millorar algunes voreres de la zona.

D'altra banda, el batlle escalenc ha explicat que també s'actuarà sobre l'enjardinament, amb la intenció de millorar i conservar-ne l'aspecte i funcionalitat, sense modificar l'essència «d´un espai tan emblemàtic».

L'alcalde ha confirmat que l'objectiu principal és que, un cop finalitzades les obres, l'actuació sigui «imperceptible».

Pel que fa a la durada de l'actuació, les obres de la plaça Víctor Català s'haurien d'iniciar abans de Setmana Santa, que aquest any se situa a principi d'abril, tot i que caldrà fer un parèntesi els dies festius i ponts. Si tot segueix el seu curs, i no hi ha complicacions ni retards en l'entrega de l'obra, les tasques de millora d'aquest espai finalitzaran a l'inici de la temporada d'estiu.