Després de l'anul·lació de l'adjudicació del concurs de recollida de residus pel Tribunal de Contractes, l'Ajuntament de Figueres es troba en una situació de desemparament. Fins que no es gestioni un nou contracte, la recollida selectiva d'envasos, a càrrec del Consell Comarcal de l'Alt Empordà (CCAE), està pendent de resoldre.

Per aquest motiu, el vicealcalde de l'Ajuntament, Pere Casellas, i la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Ester Marcos, es van reunir amb tècnics de l'àrea de Medi Ambient del CCAE per demanar millores al servei i la possible continuïtat, almenys, fins que Figueres no resolgui la seva situació.

El Consell està treballant en una nova licitació del servei per diferents municipis de la comarca i estava previst no comptar amb Figueres, perquè, tal com explica Casellas, «ja tenia el seu propi concurs». En el moment que el concurs cau, «Figueres es troba que no té recollida, el més fàcil és parlar amb el Consell a veure què farem», afegeix.

La reunió, que va tenir lloc la setmana passada, «va tenir bona sintonia», segons expliquen els regidors, i tenia com a objectiu posar sobre la taula la situació i arribar a un acord per continuar donant el servei a Figueres. A més, «els contenidors estan molt deteriorats, en alguna part de la ciutat creiem que sobren i en altres punts, en falten. La reunió era per demanar que arreglin això i fer un pla per veure si movem i renovem contenidors», diu Casellas.

Així, mantenint les condicions del contracte en vigor, es van demanar algunes millores. «Es trauran un parell de la plaça de la Palmera i es reforçarà el pas del camió perquè no calguin tants contenidors», informa Ester Marcos. El govern local assegura que això no suposarà un cost extraordinari però, en cas que calgui, prioritzaran la continuïtat i millora del servei.

Nou contracte d'escombraries

El nou contracte de recollida de residus «en el millor dels casos, estarà en marxa a l'octubre», declara el vicealcalde. Per començar a treballar, el govern vol esperar a tenir la liquidació del pressupost de 2019 per veure si es podrà sortir de l'estabilitat pressupostària, perquè, si no, ha d'anar a despesa corrent i «és una despesa enorme», fins llavors, «no prendrem una decisió», afirma Casellas.