Figueres i Lloret de Mar són els dos municipis gironins que han registrat un descens de delictes durant el 2019, segons el balanç de criminalitat que ha fet públic el Ministeri de l'Interior. En el cas de la capital de l'Alt Empordà, la criminalitat ha estat un 2,31 per cent inferior fins al quart trimestre del 2019 respecte el mateix període de l'any anterior, amb una xifra total de 2.999 infraccions penals, segons la mateixa estadística.

Els robatoris amb violència i intimidació han variat a Figueres un 15,29% en el que portem d'any respecte el període anterior. Segons les mateixes dades, en total, des que va començar l'any fins al trimestre 4 del 2019 s'han registrat 98 robatoris.

Pel que fa a robatoris en domicilis a la capital altempordanesa han estat un 17,06% per sota en el que portem d'any en relació amb el mateix període de l'any anterior. Des que va començar l'any fins al trimestre quart del 2019 s'han registrat 141 robatoris en domicilis.

Malgrat la tendència a la baixa de la criminalitat a Figueres, el grup de l'oposició Junts per Figueres ha fet una lectura parcial del balanç anual del Ministeri de l'Interior i en un comunicat que ha fet públic aquest dimarts, 25 de febrer mateix, ha destacat aquestes dades: "Els delictes penals a Figueres han crescut un 13% durant el segon semestre de 2019. L'increment de les infraccions penals també arriba fins al 6% si es compara el segon semestre de 2019 amb el mateix període de 2018. Els robatoris amb violència i intimidació es disparen un 33% en sis mesos, els robatoris en domicilis un 29% i el furts fins a un 14%. Malgrat el creixement de l'activitat delictiva en els últims mesos, el bon comportament de la seguretat durant el primer semestre de l'any permet tancar el 2019 amb un 2% menys de delictes"