L'Ajuntament de Sant Pere Pescador ha llançat una crida als veïns del municipi per alertar-los sobre la possible presència, un any més, d'un insecte invasor, el bernat marbrejat. «Quan s'acaba l'hivern el bernat marbrejat surt de les cases per colonitzar jardins, horts i fruiters. Es tracta d'una espècie invasora que malmet els cultius, especialment la poma. És hora d'actuar per evitar la seva propagació». Aquest és l'advertiment que ha fet públic l'equip de govern santperenc.

També ha difós un full informatiu, amb unes il·lustracions molt gràfiques, en què s'exposen mesures per frenar-ne la proliferació. En primer lloc, descriu com és el bernat marbrejat. La imatge correspon a un dels bernats marbrejats que es va localitzar a Sant Pere Pescador l'octubre passat.

Entre les mesures de prevenció i de control, es detallen els següents punts:

  • Recolliu periòdicament els insectes. Es pot fer mitjançant aspirador. Un cop s'han capturat els insectes, si es pot, s'han de treure de l'aspirador i s'han de posar en un pot amb aigua i sabó.
  • No són recomanables els tractaments amb insecticides a casa.
  • Instal·leu mosquiteres a les finestres, tapeu forats exteriors amb malla, etc.

L'Ajuntament de Sant Pere Pescador considera important que tothom tingui en compte les accions preventives perquè estem davant «d'una nova plaga que pot afectar molts arbres fruiters i ornamentals, cultius hortícoles i extensius». «Si l'insecte es veu amenaçat, desprèn una forta i desagradable olor», han indicat des del consistori, alhora que hi han afegit que no pessiga les persones ni els animals.