L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha atorgat, a diferents municipis de la comarca i al Consell Comarcal de l'Alt Empordà, un total de 670.865,90 euros per a millorar, ampliar o construir deixalleries. Els a

juts que s'adrecen a reforçar centres de residus existents -vuit dels catorze atorgaments a la comarca són per aquesta finalitat- inclouen actuacions per garantir l'accessibilitat, la bona gestió dels residus, la seguretat i l'adaptació a la normativa vigent. Una d'aquestes deixalleries és la comarcal, situada al Centre de Tractament de Residus de l'Alt Empordà, que dona servei a tots els veïns i veïnes de la comarca.

Aquesta instal·lació rebrà 30.000 euros per actualitzar els seus serveis. D'altra banda, l'ARC ha fet sis atorgaments més en conceptes de noves instal·lacions; tres deixalleries municipals bàsiques i tres deixalleries mini, amb un import total de 491.292, 91 euros. Aquestes noves instal·lacions se sumaran a les 35 deixalleries existents de la comarca. L'objectiu de la creació d'aquests espais és apropar aquestes instal·lacions al ciutadà per tal d'augmentar la recollida selectiva de residus especials en petites quantitats -com pintures, dissolvents, o bateries-, residus voluminosos -com mobles o electrodomèstics-, vegetals i runes.

Fins ara, 26 deixalleries, i la comarcal, s'han incorporat a la Xarxa de Deixalleries que coordina el Consell Comarcal de l'Alt Empordà amb l'objectiu d'optimitzar-ne la gestió dels diferents residus.