El país de demà ha fet aquest dissabte al Cercle Sport Figuerenc el primer dels seus actes territorials. A la sessió, on hi han acudit una cinquantena de persones, s'hi ha presentat el projecte d'El país de demà i s'ha discutit sobre el futur de Figueres, l'Empordà i de Catalunya en general. A l'acte hi han intervingut l'advocat figuerenc Oriol Puig Bordas, l'economista i filòsof Adrià Aldomà i l'empresari Antoni Garrell. La propera presentació està planificada pel dia 14 de març a Tarragona.

Els convocants han iniciat l'acte explicat les bases d'El país de demà: Un projecte que pretén generar una proposta de futur per a Catalunya, inclosos els diferents territoris que la composen. Una proposta que consideri el llarg termini i que analitzi els problemes i solucions de manera global.

A continuació s'ha explicat el contingut del document de Poblet. Un document dividit en quatre parts: "Com generem prosperitat econòmica. Com aprofitar aquesta prosperitat econòmica per assegurar el benestar de la nostra societat. Amb quins valors i principis volemgenerar aquest progrés i Quina manera de fer política permetrà implementar aquestes solucions", segons els organitzadors.

També s'han comentat els reptes i oportunitats de Figueres i l'Empordà. Aspectes com la necessitat d'apostar per un sistema productiu de major valor afegit que redueixi la pobresa i la desigualtat social; la importància de combatre l'abandonament escolar i de reforçar l'educació post obligatòria i molt especialment els cicles formatius; o la necessitat de revitalitzar Figueres a nivell urbanístic i habitacional i que torni a exercir un lideratge regional.