El Departament d'Educació de la Generalitat s'ha compromès avui a estudiar conjuntament amb l'Ajuntament de Peralada la construcció d'un institut en aquest municipi de l'Alt Empordà, que doni resposta a les necessitats d'escolarització de la zona. Així ho ha manifestat el director general de Centres Públics del Departament, Josep Gonzàlez-Cambray, després de visitar les antigues escoles de Peralada, un dels espais que s'estudien per fer-hi el nou institut. Cambray ha afegit que s'avaluarà la possibilitat que el nou centre neixi com a institut escola.

Cambray ha fet aquestes declaracions acompanyat de l'alcalde de Peralada, Pere Torrent. Segons ha explicat el director general, la decisió de construir el nou institut "ha d'estar centrada en el fet que doni resposta a les necessitats d'escolarització de la zona, no només amb una visió de poble". I ha de tenir en compte també "com això ens beneficia l'oferta educativa i el model de transformació educativa que estem desplegant arreu del país".

Per fer possible aquesta nova construcció, ha afegit Cambray, "hem de veure en quines instal·lacions o en quin solar podríem ubicar aquest institut". En aquest sentit, ha explicat, "durant els propers dies explorarem amb l'Ajuntament de Peralada com podem signar un conveni junts de cara a fer aquesta construcció".

Cambray no ha descartat que el nou centre neixi com a institut escola, però no ho ha donat per fet. Tot i que el format estàndard d'aquesta tipologia de centre preveu dues línies de primària i dues de secundària, en el cas de Peralada no podria ser així, ja que hauria de crear-se amb una sola línia de primària i dues de secundària. "En tot cas, són decisions que encara s'han de prendre", ha subratllat el director general. El més important, ha ressaltat, "és coordinar i lligar bé la continuïtat pedagògica en el futur".

Visita a l'Ajuntament de Figueres

Després de Peralada, Josep Gonzàlez-Cambray s'ha desplaçat a l'Ajuntament de Figueres i s'ha reunit amb l'alcaldessa, Agnès Lladó, per parlar sobre diversos aspectes de l'oferta educativa de la ciutat. Entre els temes que s'hi han tractat, hi ha l'Escola Carme Guasch, l'Escola d'Hostaleria de Figueres i l'ús dels futurs espais de la presó.