El Departament de Treball, Formació i Ocupació de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries ofereix el Servei Municipal d'Ocupació dedicant dos matins d'entrevistes individuals concertades i dos dies itinerants d'Aula Activa, un matí al Centre Emprèn d'Empuriabrava i una tarda al Casal de Castelló. L'Aula Activa és un espai de treball equipat amb ordinadors que permet als usuaris assistir-hi i rebre una atenció, seguiment i assessorament en el seu procés de cerca o millora de feina. Aquest espai permet fer recerca activa en diferents portals, consulta d'ofertes actualitzades, cursos i formacions que s'ofereixin al municipi i comarca.

Les persones inscrites i ateses durant l'any 2019 al Servei Municipal d'Ocupació han estat 247 persones. Comptabilitzant en relació els anys anteriors, ens trobem amb 156 persones ateses al 2017, el 2018 en van ser 216, arribant a les ja esmentades 247 persones d'aquest 2019.

Les formacions ocupacionals que s'han dut a terme aquest any 2019 han estat encarades cap a la millora de competències tant a nivell personal com professional. Amb aquest objectiu trobem per una banda formacions de llarga durada: curs per millorar les teves capacitats en la recerca de feina (40h), curs d'atenció al client, comandes i carretoner (185h), Curs de cuina freda (60h) i PNL en el món laboral. Per altra banda, s'han realitzat xerrades informatives i sessions grupals tractant temàtiques com: rebre i donar en el mon laboral, drets i deures dels treballadors i treballadores, dona una volta al teu cv, Linkedin, prepara't l'entrevista.

El Servei Municipal d'Ocupació també fa una funció d'intermediació laboral entre els usuaris del servei i les empreses que presenten les seves ofertes mitjançant la borsa municipal de treball. Aquest any 2019 s'han enregistrat 116 ofertes de 79 diferents empreses del municipi, feina a les quals s'ha donat resposta amb usuaris inscrits a la borsa municipal de treball. Els darrers anys ha augmentat notablement la gestió d'ofertes de feina del servei, l'any 2017 se'n van gestionar 88 de 66 empreses, arribant a 103 ofertes l'any 2018.

Des del Departament de Treball, Formació i Ocupació, la regidora Anna Massot valora molt positivament l'augment de la quantitat d'intervencions a través de la Borsa de Treball Municipal, tant per part dels usuaris que busquen feina com de les empreses que volen oferir llocs de treball, la qual cosa demostra que confien cada vegada més en el servei que s'ofereix des del Servei Municipal d'Ocupació, i que aquest els resulta útil i respon a les seves expectatives.

Les empreses que estiguin interessades en utilitzar la borsa de treball municipal, es poden posar en contacte amb l'Ajuntament a través de telèfon o correu electrònic, de la mateixa manera que poden trobar una fitxa a la pàgina web www.castello.cat per facilitar la seva demanda.