L'escola La Salle de Figueres ha organitzat aquest matí 15 de febrer, la I Fira de la Robòtica oberta a tota la ciutat i comarca. El programa de la fira ha combinat tallers educatius organitzats per franges d'edat o coneixements i interessos i una ponència sobre l'aplicació de la robòtica educativa, destinada a professors i professores dels diversos centres educatius i impartida per Elena Jurado, professora de Robòtica Educativa i Electrònica Aplicada i investigadora i doctora de La Salle Campus Barcelona.

Jurado ha donat el tret de sortida a la I Fira de la Robòtica de la ciutat, un esdeveniment per «poder despertar les habilitats dels joves des de l'escola i la robòtica és molt interessant», ha afirmat. A la societat del futur del 3.0, els individus crearan coneixement de manera col·laborativa i sens dubte, l'auge tecnològic és uns dels factors de canvi.

Tal com diu Jurado, la robòtica desenvolupa la creativitat i el treball en equip, i potencia més aspectes de l'individu ja que l'aprenentatge és més experimental. La Doctora ha definit també aspectes bàsics de la robòtica educativa clarificant aspectes més tècnics i abstractes deixant clar que «els robots no han de substituir, han de complementar i potenciar més aspectes de l'individu».

A l'acabar la ponència, s'han realitzat quatre tallers pràctics per a totes les edats dirigits pels professors de robòtica de l'escola i que han permès explorar, manipular i posar en pràctica nous coneixements: lego wedo, lego mindstorms, impressores 3D i arduino.

Amb aquesta iniciativa, la Salle Figueres demostra seguir apostant pel futur, la tecnologia, la creativitat i el treball col·laboratiu i d'obertura a la ciutat.