Els comerços de Figueres adherits a la iniciativa Tourist Friendly coneixeran aquest diumenge, a les 11.30h al Museu del Joguet de la ciutat, que forma part de les entitats col·laboradores, i és un Tourist Friendly Point. L'objectiu és que els establiments coneguin els equipaments culturals de la ciutat per tal de poder informar als visitants que vagin a comprar a les botigues. En total hi ha 86 comerços adherits.

Tourist Friendly Shop és una iniciativa pilot impulsada des de l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres amb el propòsit de potenciar encara més l'hospitalitat turística dels comerços de la ciutat. Mitjançant aquesta proposta comercial de caire turístic, els comerços participants oferiran una atenció turística bàsica de qualitat, i amb els mitjans adequats, als visitants que entrin al seu establiment demanant informació. L'objectiu principal és mostrar un comerç i una ciutat amables amb els visitants.

"La ciutat de Figueres rep més d'un milió de turistes l'any i és molt habitual que aquests visitants interaccionin amb els ciutadans i comerços de la ciutat, bé sigui per conèixer-la millor o bé per resoldre petits dubtes", explica la regidora de Comerç, Ester Marcos.

Ser un comerç "Tourist Friendly Shop" identifica l'establiment com a ambaixador de la ciutat i el compromet a proporcionar una atenció turística bàsica acurada. Aquest compromís es concreta amb una identificació adhesiva blava, visible des de fora de l'establiment, i amb materials de promoció turística de la ciutat: mapes turístics, fulletons d’accions turístiques i culturals puntuals o guies de restaurants, entre d’altres materials.

L'activitat de diumenge és una de les moltes activitats que s'estan duent a terme en el marc de la iniciativa. El mes d'agost, el Museu de la Tècnica de l'Empordà va oferir dues visites i el desembre, el Museu de l'Empordà va oferir l'exposició "Eudald de Juana i la transgressió de la forma".

Els comerços que volen adherir-se a la iniciativa a partir d'ara, poden posar-se en contacte amb Promoció Econòmica (promocioeconomica@figueres.org).