13 de febrer de 2020
13.02.2020
Castelló d'Empúries

La pavimentació del Pati del Palau dels Comtes de Castelló comença dilluns

Durant el temps que durin les obres, uns cinc mesos aproximadament, l'accés al claustre restarà tancat a tota classe de vehicles

13.02.2020 | 10:45
El Pati del Palau dels Comtes

El claustre del convent de sant Domènec o Pati del Palau dels Comtes de Castelló d'Empúries comunica actualment diverses dependències municipals entre elles el mateix Ajuntament, el Casal i la Sala Municipal. És doncs un dels punts, neuràlgics del municipi.

En aquests moments, la pavimentació del claustre i del pati són de formigó, executats en diferents èpoques. En la part central hi ha el símbol de l'escut municipal, un castell referit al nom de la vila, al·lusiu també al Palau dels Comtes d'Empúries.

La proposta del projecte consisteix en un canvi de pavimentació per tal d'adequar-se a l'entorn. Sota les galeries del claustre es rebaixarà el formigó i es passaran les instal·lacions d'aigua i llum. Es col·locarà pedra de Sant Vicenç, buixardada tallada tipus llosa romana amb unes mides desiguals, igual a l'existent al centre històric de la vila. L'ala que falta del claustre es remarcarà pavimentada igual que la resta i marcant amb pedra de figueres el lloc on haguessin estat situats els pilars.

El centre del claustre es rebaixarà, es passaran les instal·lacions de pluvials, d'electricitat per a previsió de llum, el reg automàtic i es desplaçarà el punt de càrrega per a cotxes elèctrics. La pavimentació es farà amb peces de ceràmica rectangular col·locades en forma d'espiga. Al bell mig de la plaça, tal com hi ha ara, es situarà l'escut de la vila de Castelló però realitzat amb ferro corten dins un rombe de pedra. A les quatre cantonades de la plaça està previst ubicar-hi plantes arbustives.

Durant el temps que durin les obres, uns cinc mesos aproximadament, l'accés al claustre restarà tancat a tota classe de vehicles. Així doncs, a partir del diluns 17 de feberer, per estacionar caldrà fer ús d'altres zones habilitades en el municipi com per exemple la Plaça de la Moneda o la plaça Francesc Macià.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent