L'empresa adjudicatària, Agrotècnica del Segrià de Lleida, ja està fent les obres de l'últim tram de la connexió de la xarxa d'abastament d'aigua potable de Borrassà per portar-ne des de la xarxa de Figueres.

Les obres avancen a bon ritme. Els treballs s'han iniciat per la zona on hi ha el dipòsit municipal d'aigua potable i han continuat en direcció est. En les properes hores la canonada de subministrament que distribuirà l'aigua arribarà a l'alçada del rentador. Els diversos trams de canonada s'han anat soldant i un cop consolidada la soldadura, una màquina està soterrant la canalera, que globalment, i en tot el traçat, tindrà uns 4.680 metres de llarg.

La xarxa transcorrerà des del dipòsit municipal d'aigua potable, que té una capacitat de 240 m3, fins arribar al límit entre els municipis de Santa Llogaia d'Àlguema -que ha autoritzat el pas de l'obra- i Borrassà, des d'on es connectarà amb el tram que ja estava fet, des d'on es rebrà l'aigua procedent de la xarxa figuerenca.

L'obra inclourà un punt de bombament per garantir la pressió necessària per transportar l'aigua.

La infraestructura té un pressupost d'adjudicació de 369.395,87 € IVA inclòs, i per finançar-la es compta amb subvencions de la Diputació de Girona i de la Generalitat.