Fins a 103 persones s'han interessat per obtenir un dels deu habitatges de lloguer de protecció oficial que havia adquirit el Patronat Santa Creu de la Selva, una fundació privada sense ànim de lucre que la Generalitat de Catalunya ha homologat com a promotor social d'habitatges. Ara, l'entitat propietària dels pisos està demanant la justificació dels requisits als inscrits per a comprovar que compleixen els criteris preestablerts i prioritzar l'adjudicació dels habitatges ubicats al carrer Monturiol, número 52 del nucli de Castelló d'Empúries.

Tot i que és el Patronat de la Santa Creu de la Selva qui resol quines seran les persones adjudicatàries d'aquests immobles, va coordinar-se amb el Departament d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries per facilitar-ne l'accés a joves menors de 35 anys, famílies monoparentals o persones grans de més de 65 anys.

Els requisits per accedir als pisos són haver estat empadronat al municipi amb una antiguitat mínima de tres anys, tenir uns ingressos mínims de 850 euros nets mensuals, preferiblement tenir un contracte indefinit i no ser propietari d'un altre habitatge.

Estudi de l'estat de l'habitatge

L'Àrea d'Habitatge de l'Ajuntament ha treballat per poder redactar un estudi de l'estat d'habitatge al municipi. El regidor d'Habitatge, Jaume Planella, explica que «amb la diagnosi d'aquest estudi es podrà engegar la borsa de lloguer social per tal de detectar els pisos que estan buits durant tot l'any, i poder contactar amb els propietaris».

L'objectiu final d'aquest document és aconseguir habitatge social per a col·lectius com els joves, famílies monoparentals i gent gran. «Tot i que també tenim l'objectiu de fer borsa de lloguer genèrica» ha afirmat Planella.

El regidor recorda que la borsa d'habitatge va ser traspassada al Consell Comarcal de l'Alt Empordà, i que per a totes aquestes tasques només disposen d'un tècnic al 20% de jornada, per això «hem pressupostat la incorporació d'un nou tècnic, i això podria ser aviat». Per a la redacció d'aquest estudi, es demanarà una subvenció de la Diputació de Girona, que podria cobrir fins al 70% del cost total.