Josep Pallach i Carolà va néixer, aquest 10 de febrer ha fet cent anys, al carrer Sant Josep de Figueres. L'Auditori dels Caputxins s'ha omplert de persones que han volgut recordar la figura del polític i pedagog en l'acte central de l'Any Pallach coincidint amb aquesta commemoració.

7

Josep Pallach recordat en un acte a Figueres en el centenari del seu naixement

A la primera fila, la seva vídua, Teresa Juvé, i la seva filla, Antònia Pallach, van seguir amb molt interès la conversa que van mantenir el periodista i analista polític Joan Tapia i l'escriptor Antoni Puigverd, amb la periodista Anna Teixidor, a l'entorn de l'homenatjat.

Els dos ponents tenen en comú que van conèixer personalment Josep Pallach. Joan Tapia va explicar que el primer cop que va coincidir amb ell va ser l'any 1965, en un congrés del moviment socialista de Catalunya. Antoni Puigverd va rememorar quan, fent el batxillerat superior a Palafrugell, Pallach va ser professor seu de tècniques d'expressió. «Era un professor amb molt de carisma, una persona molt pròxima», va anotar. L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va aprofitar l'homenatge per felicitar Teresa Juvé, que aquest divendres passat, 7 de febrer, va complir 99 anys.