"Avui dia continua havent-hi manters a Roses i cal actuar per evitar l'efecte crida". D'aquesta manera s'ha pronunciat la regidora de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Roses, Maribel Machado, per a reclamar al govern municipal que actuï immediatament contra la venda il·legal ambulant perquè "el treball preventiu és el que evitarà que a l'estiu es concentrin fins a 600 manters en el passeig per la deixadesa del govern". La regidora ha considerat prioritària l'actuació contra el top manta perquè s'acosta la temporada d'estiu i "desconeixem quin pla té el nostre ajuntament per a frenar aquest fenomen".

Machado ha recordat que els darrers anys "estem veient com es baixen més i més persianes de comerços a Roses i a causa del top manta les vendes cauen una mitjana del 20%". Per aquest motiu ha reclamat que el prioritari "és fer complir les ordenances municipals i si fa falta demanar col·laboració policial a altres cossos, es demana". La regidora liberal ha indicat que la inacció del govern resulta "una falta de respecte cap als més de 400 comerços que paguen rigorosament els seus impostos i se senten desprotegits per la complaença de l'ajuntament amb el top manta".

Per a Machado resulta evident que hi ha opcions d'actuació preventiva per evitar l'efecte crida "i això passa per començar a combatre la desena de manters que segueixen instal·lats a Roses a l'hivern". A més, ha recordat que Ciutadans va presentar recentment una proposta de resolució parlamentària per a lluitar contra el top manta que va resultar aprovada, "cosa que demostra que estem davant d'un problema que és evident a ulls de tothom i necessita ser resolt de manera efectiva".

En aquest sentit, ha avançat també que en el següent ple municipal demanarà al govern que expliqui el pla que té per a combatre aquest fenomen, "si és que té algun pla".