L'Ajuntament de Figueres preveu inaugurar a finals de febrer l'aparcament dissuasiu més gran de la ciutat, amb més de 300 places amb un preu «tou» (dues primeres hores gratuïtes i la resta del dia, costarà un euro). Amb aquest espai, es pretén començar a solucionar el problema d'aparcament que es viu a la ciutat. Tot i que les obres d'aquest aparcament han tingut la seva polèmica, tant l'anterior govern com l'actual creuen que serà una bona opció per atraure gent al centre de Figueres.

El sector més perjudicat per la manca d'aparcament és el del comerç i serveis. Per això, a més de reivindicar mesures polítiques que se'n facin càrrec, hi ha negocis que impulsen les seves pròpies per aconseguir atraure el client que ve a Figueres en cotxe.

Per això, durant la campanya de Nadal, Comerç Figueres Associació va publicitar una iniciativa que feia amb els seus clients des de fa temps. La gerent de l'entitat, Àngels Llauró, explica que «almenys des que existeix l'aparcament del Passeig Nou» hi ha un conveni amb l'empresa que ho gestiona i es regalen tiquets d'aparcament als clients de Comerç Figueres Associació. «Al Nadal era la primera vegada que ho publicitàvem i s'ha notat molt», explica Llauró. La iniciativa es manté tot l'any, els associats que disposen de tiquets els donen als seus clients amb la compra. Comerç Figueres Associació calcula que anualment distribueixen un miler de tiquets.

Una altra iniciativa d'àmbit privat per fomentar l'aparcament ha sigut la dels cinemes Las Vegas. Després de la seva reobertura, la nova gestió del cinema ofereix un descompte a l'aparcament subterrani de la plaça Catalunya amb l'entrada del cinema.Viu Figueres Carrer

Un any més, la Rambla i els carrers Caamaño, Girona, Joan Maragall, Peralada, Portella, la Jonquera i l'avinguda Vilallonga es van convertir per un dia en un centre comercial a l'aire lliure. La iniciativa de Comerç Figueres Associació de fer sortir les botigues al carrer, cada cop guanya més públic i es consolida com una bona opció per atraure clients a la capital de la comarca.

Centenars de persones van participar en l'edició d'hivern de Viu Figueres Carrer que es va dur a terme el dissabte passat. Un dia assolellat va ajudar a convertir la jornada en exitosa. «Els comerços estan molt contents perquè hi ha hagut molta més gent que en altres ocasions a l'hivern», valora Llauró. Tant és així, que «moltes botigues ens demanen fer més, però és complicat, perquè només es pot fer per liquidacions o rebaixes», afegeix la gerent de l'entitat.