L'Àrea de Promoció Econòmica i Comerç de l'Ajuntament i l'Associació de comerciants i empresaris de Castelló d'Empúries duen a terme una campanya comercial seguint la línia de la realitzada aquest estiu. En aquesta edició, i coincidint amb l'estació més freda de l'any, editen la Shopping hivern. Carla Güibas, presidenta de l'Associació, explica que «l'objectiu és donar a conèixer els establiments comercials que tenim al municipi i difondre les activitats que s'organitzen des de l'associació, i així poder anar augmentant el nombre d'associats». La campanya, igual que en l'edició Shopping Estiu, té d'obsequi una bossa de cotó per a les compres als establiments associats, on els clients trobaran un díptic de totes les ofertes vigents, tots els establiments participants i el mapa dels negocis associats. A més, «establiments associats publicaran la seva promoció de com obsequiarà les bosses de cotó». Així doncs, cada comerç escollirà de quina manera entreguen aquests obsequis. En aquest cas, la bossa combina colors blavosos, a diferència de l'estiu que utilitzava grocs i taronges.

Experiència positiva

La primera d'aquesta línia de campanyes es va realitzar a l'estiu. Helena Solana, regidora de Promoció econòmica i turisme, recorda que «la gent va estar molt contenta. Tant els establiments que podien regalar la bossa, com el client que s'emportava una bossa ben bonica, com l'associació que difonia els seus associats i els donava a conèixer, com nosaltres que aconseguíem la difusió de la nova web i ajudàvem a la promoció del comerç».

Solana afirma que la seva voluntat, quan va assumir la regidoria, va voler fer una web nova de turisme «més moderna, molt més visual, amb la informació clara de què visitar, què fer, on menjar, on dormir i introduir-hi les empreses i comerços». Amb l'objectiu de dinamitzar el comerç, la regidora va plantejar una campanya coincidint amb les estacions de l'any. «Em va sorgir la idea de les bosses, on anunciaria també la pàgina web turística per promocionar la nostra destinació».

Paral·lelament, es gestava la reactivació de l'Associació de comerciants i empresaris de Castelló d'Empúries i «els vaig demanar si elles em podien ajudar a pensar les campanyes de promoció del shopping castelló empuriabrava, ja que des de l'Ajuntament disposàvem del material». Les representants de l'Associació varen presentar la proposta de repartir les bosses a través de promocions dels seus associats.

Per tal de dinamitzar el comerç local, les campanyes de Shopping, sigui quina sigui l'estació de l'any quan es dugui a terme i els colors del logo que la bossa tingui pintat, sempre es promociona a través de les xarxes socials mitjançant el hashtag #shoppingcastelloempuriabrava.