Figueres ha tornat a ser la seu alt-empordanesa de la Run4Cancer, la cursa solidària provincial que organitza la Fundació Oncolliga Girona amb l'objectiu de promoure hàbits saludables i recaptar fons per ajudar els malalts de càncer de la demarcació i les seves famílies.

La Run4Cancer ha arribat a la seva 6a edició a Figueres començant puntualment a les 10 del matí. Un total de 680 persones han participat en les diferents modalitats de la cursa. Una de 5 km pensada per a tots els públics i per fer-la en família, i una altra de 10 km, pensada per a corredors habituals. En aquesta edició, el recorregut per l'interior dels espais del Castell de Sant Ferran ha sorprès a més d'un participant.

En el moment de recollir el dorsal, l'organització ha entregat a cada participant una samarreta i una bossa commemoratives, i a l'arribada han ofert esmorzar per a tots els inscrits.

Una cursa simultània

La iniciativa, que se celebra sempre el diumenge posterior al Dia Mundial contra el Càncer (4 de febrer), té la peculiaritat de ser l'única cursa d'aquestes característiques que se celebra en diferents comarques gironines al mateix temps. Enguany ha superat per primera vegada els 5.000 participants entre totes les seus: Olot, Figueres, Palafrugell, Planoles, Porqueres, Salt, Tossa de Mar i Riudellots de la Selva. L’organització de cadascuna de les curses del Run4Cancer va a càrrec de la delegació de l’Oncolliga en aquella població, amb el suport d’ajuntaments, consells comarcals i entitats locals. La iniciativa també compta amb la col·laboració de diversos patrocinadors: Gran Jonquera, Armacell, Seat Proauto, Autocars Solà, Rotary Club Garrotxa, CBG, Dipsalut i diversos comerços de Tossa de Mar. A més de les curses, en algunes poblacions s’han organitzat també activitats complementàries, com ara sessions de zumba o d’escalfament.

La cursa amb més afluència de participants ha estat, un any més, la d’Olot (Garrotxa), amb 1.100 inscrits, seguida de Porqueres (Pla de l’Estany), que ha doblat el nombre d’inscrits respecte l’any passat, passant dels 385 als 780 participants. La resta d’inscripcions s’han repartit de la següent manera: 690 a Palafrugell (Baix Empordà); 680 a Figueres (Alt Empordà); 650 a Riudellots de la Selva (Selva Interior); 520 a Salt (Gironès); 450 a Tossa de Mar (Selva Marítima) i 170 a Planoles (Ripollès).

L'organització ha valorat molt positivament la xifra total de participants, que un cop més creix respecte l’any anterior, quan es van animar a prendre-hi part 4.228 persones.

Campanya "Mou-te pel càncer"

Incentivar la pràctica de l'esport com a hàbit saludable és un dels objectius d'aquesta activitat, però no l'únic. Participar-hi és també una manera d'ajudar a la lluita contra el càncer, ja que és una activitat solidària en la qual tot el que es recapta va dirigit a millorar la qualitat de vida dels que pateixen aquesta malaltia i dels seus familiars.

Les inscripcions dels participants i les donacions de diverses empreses col·laboradores van fer possible obtenir l'any passat uns beneficis de 32.086 euros. Els diners es destinen a finançar els serveis que s'ofereixen des de l'Oncolliga: atenció psicològica, fisioteràpia a domicili, atenció familiar, atenció hospitalària, estètica oncològica, banc de perruques, marxa nòrdica, llar residència, préstec de material, programes educatius de prevenció del tabac, etc.