El projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2020 destina 13.546.808 euros a la comarca de l'Alt Empordà. D'aquests, 4,29 MEUR seran per a les obres al Logis intermodal del Far-Vilamalla, i 300.000 euros més per a l'estació de trens de Vilamalla, que ha de fer arribar l'ample europeu. La presa de l'embassament de Darnius-Boadella també consta en el pressupost de la Generalitat. Es destinen 1,46 MEUR a la rehabilitació dels desguassos, per l'adequació de la presa i la rehabilitació de la xarxa de drenatge dels dics de tancament.

D'altra banda, hi ha una clara aposta per les estacions depuradores d'aigües residuals i col·lectors en alta, reiterada petició de molts municipis de la comarca que actualment no tenen sistema de depuració. Enguany, el pressupost inclou els municipis de Pont de Molins, Pau, Maçanet de Cabrenys i el sanejament de Vilanova de la Muga. Pel que fa als equipaments esportius de la comarca, se sumen, a la llista d'inversions, la reforma del camp de futbol de Navata (5.293 euros) i del d'Avinyonet de Puigventós (4.741 euros), els vestidors del camp de futbol de Sant Pere Pescador (4.777 euros), la reforma del pavelló de Vilamalla (5.086) i el pavelló esportiu de Vilafant. Les escoles i els instituts no han obtingut les inversions desitjades. El pressupost preveu únicament la substitució de la coberta flotant del pati de l'escola de Portbou, dues intervencions a l'escola de Viladamat, l'adequació dels espais interiors de l'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres (5.498 euros) i la construcció de dues línies infantils i a primària a l'escola Montserrat Vayreda de Roses.

D'altra banda, la residència i centre de dia per a gent gran Els Arcs de Figueres, la urbanització Closa del Llop de l'Escala i la de la plaça del Ramal de Llers, també han quedat incloses en els pressupostos. En l'àmbit de les infraestructures, s'acabarà de pagar un milió d'euros en la millora de la C-260 al seu pas per Figueres. També té en compte l'estació de bombament d'aigües residuals de Roses i l'ampliació del sistema de pretractament d'Empuriabrava.