L'Ajuntament de Figueres ha iniciat les obres d'adequació del carril bici que ha d'enllaçar el barri de Poblenou, a tocar l’Avinguda Salvador Dalí, passant per l'Olivar Gran, amb el nucli de les Forques de Vilafant.

Els treballs serviran perquè hi hagi un recorregut continu de gairebé 1.300 metres de carril bici per permetre l'accés directe a equipaments educatius i esportius de la ciutat: Escola Joaquim Cusí, Escola Carme Guasch, Institut Olivar Gran, Llar d'Infant Lilaina, Escola d'Hosteleria i el futur pavelló d'esports.

S'ha previst la formació de carrils bici guanyant espai a la calçada, l'ampliació dels guals per permetre el pas de bicicletes sense molestar als vianants, i la creació de plataformes elevades per a bicicletes per travessar els carrers, així com una senyalització horitzontal i vertical durant tot el recorregut.

Les actuacions d'adequació del carril bici suposen una inversió de 64.640 euros i estaran enllestides a finals de febrer.

Les obres del carril bici de l'Olivar Gran s'emmarquen en el pla de millora que s'ha fixat el govern per tal d'ampliar i potenciar la xarxa de carrils bici a la ciutat.