L'Àrea de Turisme de Roses participa des d'aquest dijous i fins al proper diumenge 9 de febrer, a la fira Salon des Vacances de Brussel·les, l'esdeveniment del sector turístic més gran de Bèlgica. Roses torna a apostar per aquest important aparador al qual assisteix ja fa anys, atenent l'elevat nombre de públic que rep la fira -se superen el 100.000 visitants a cada edició-, i amb l'objectiu de consolidar el mercat turístic belga, molt important per a la població.

Turisme de Roses assisteix durant els mesos previs a la temporada d'estiu a un important nombre de fires turístiques d'arreu d'Europa. Mostrar els atractius i tot allò que la població pot oferir al visitant, des de les seves platges, patrimoni cultural i natural, gastronomia, esports… fins a l'ampli ventall de serveis i allotjaments que ofereix la població, és l'objectiu d'aquestes accions pensades per donar a conèixer al públic més ampli possible la destinació.

Catalunya comptabilitza anualment 450.000 visitants belgues, xifra que representa el 18% del turisme belga que rep tot l'Estat espanyol. Es tracta doncs d'un mercat consolidat, que interessa mantenir. El perfil del turista belga que viatja a Catalunya ho fa en avió (73%), tot i que les arribades en cotxe són força significatives, especialment durant les vacances d'estiu; l'estada mitjana és de 6-7 dies i l'allotjament preferit és l'hotel (56%), seguit d'altres fórmules de lloguer d'apartaments i cases; la despesa mitjana és de 900 euros per persona, una de les més elevades entre els mercats emissors europeus.