L'alcaldessa de Palau-saverdera, Isabel Maria Cortada (Gent de Palau-AM), lamenta que s'hagin hagut de prorrogar els pressupostos municipals de 2020. Segons Cortada, la manca de voluntat de consens de l'oposició «ha bloquejat projectes importants per al poble com el porta a porta, que és el sistema més efectiu per arribar al pagament per generació de residus, i com a conseqüència afecta a la butxaca del ciutadà de la manera més justa».

En un comunicat, l'alcaldessa ha exposat la problemàtica de governar en minoria, resultat de les últimes eleccions i la decisió de restar a l'oposició dels seus antics socis de govern, «implica d'una banda seure's a parlar, i més important encara, tenir voluntat per arribar a acords en benefici de Palau-saverdera».

Cortada ha explicat que va proposar als primers plens una junta de portaveus amb la finalitat de tenir un espai planificat de debat. Els dos grups van votar en contra. També es van proposar dues trobades, una el 12 de setembre i l'altra en el transcurs del ple ordinari del 23 de gener, i, segons l'alcaldessa, no va obtenir resposta positiva a la proposta. «Malgrat aquestes dificultats, per responsabilitat com alcaldessa i amb la voluntat de tenir una actitud constructiva hem incorporat totes les propostes que ens han fet des de l'oposició. I tot i així, i havent-lo portat a ple fins a 3 vegades, els grups han decidit que Palau-saverdera no podia tenir pressupost», ha dit.

L'alcaldessa de Palau-saverdera ha posat de manifest la seva «gran preocupació» perquè no percep «un ambient constructiu que requeriria un poble on es govern en minoria. Ara tenim davant dos possibles escenaris: un és el del diàleg on tothom hi surt guanyant i l'altre, el pitjor de tots i on ens trobem ara, el que tothom hi surt perdent».

Cortada assegura que totes les dificultats que han tingut i que al llarg d'aquest 2020 creu que complicaran la gestió, «serviran perquè l'any vinent les coses es puguin fer millor i tothom assumeixi la responsabilitat que li correspon, no tan sols el govern». Afegeix que «l'equip de govern hem viscut una experiència decebedora» però puntualitza que que no entraran en qualificacions perquè «justament el que volem és el contrari. Seguir treballant pel benefici de tots els veïns de Palau-saverdera».