05 de febrer de 2020
05.02.2020
Figueres

La nova junta de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà vol ajudar les administracions per potenciar l'Empordà tot l'any

L'equip de Miquel Gotanegra busca «una complicitat real» i espera que la seva veu «sigui escoltada»

05.02.2020 | 09:21
Part de la junta de l'Hostaleria empordanesa.

L'emblemàtic Celler de ca la Teta de l'Hotel Duran de Figueres ha estat l'escenari de la presentació dels objectius de la nova junta de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà, presidida des d'aquest gener pel rosinc Miquel Gotanegra. Amb més de cent empreses associades, l'entitat ha anunciat l'inici "d'una nova etapa" que estarà marcada per la recerca "d'una complicitat real" amb les administracions públiques i la resta d'agrupacions empresarials, com la DO Empordà, amb l'objectiu "de treballar en conjunt" per a rellançar l'Empordà com a destinació turística.

Gotanegra, acompanyat per diversos membres de la seva junta i per la presidenta del col·lectiu La Cuina del Vent, Roser Bronsoms, assegura que l'Associació vol que la seva veu "sigui escoltada" perquè "representa un conjunt de persones, empordanesos i empordaneses que estimem el nostre ofici i tots, del primer a l'últim, volem treballar per aconseguir que el nostre territori sigui millor". El representant del sector proposa "deixar de treballar en paral·lel amb altres entitats per a fer un front comú. Volem aportar el nostre coneixement i constatar que representem una part molt important del PIB comarcal. Tenim les idees molt clares i ganes que aquesta comarca i, especialment Figueres, siguin millors. A la nostra capital hi ha molta feina a fer, l'Ajuntament ha de saber que ens té al seu costat i que té al seu costat l'empresariat local i comarcal del món de l'hostaleria i la restauració".

En les setmanes vinents, la junta de l'Associació té previst reunir-se amb les alcaldies dels municipis més rellevants de la comarca, com seria el cas de Figueres, Cadaqués, l'Escala o Roses, per a donar a conèixer la seva plena predisposició "a treballar conjuntament. Volem que l'administració conegui les nostres capacitats i que hi hagi una complicitat real". Miquel Gotanegra deixa clar que el gremi hostaler "vol ser un actor actiu a l'Empordà en els pròxims anys" des de la perspectiva de treball "d'una nova junta molt transversal i representativa per part d'hotels, bars i restaurants amb molts anys d'experiència i servei".


La nova junta de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà.

L'entitat no vol que aquests objectius suposin cap despesa econòmica extraordinària, "hi ha moltes coses a fer i no calen grans pressupostos, cal imaginació i treball. Necessitem que els carrers i places siguin nets, que hi hagi seguretat i una bona senyalització per arribar per tot arreu", afirma Gotanegra.

L'Associació d'Hostaleria té previst fer un estudi per poder conèixer quin impacte econòmic té sobre la comarca, des de saber quants llocs de treball genera fins a definir exactament la seva participació en el PIB comarcal. "Definirem dades concretes, però ja sabem que les xifres són altes i ens donen un posicionament important per a ser més escoltats del que ho hem estat fins ara".

En aquests objectius hi tindrà un paper destacat La Cuina del Vent, el col·lectiu de restauració que serveix com a divulgador gastronòmic i del bon servei a la comarca. "És una gran plataforma per a difondre l'Empordà". Tanmateix, davant dels canvis evidents en l'estacionalitat turística, Gotanegra marca el gran repte d'aconseguir "que la gent que ens visita visqui la comarca a fons els 365 dies de l'any, és la gran manera de fer-nos grans com a destinació. No pot ser que només pensem en tenir les platges endreçades a l'estiu, que hi hagi trams dels camins de ronda descuidats o que espais emblemàtics com el Pla de Tudela, al cap de Creus, la restauració el qual va costar molts milions d'euros, estigués tancat en plena tardor".

Per a aconseguir els seus objectius, l'Associació s'emmiralla en altres col·lectius "que estan fent molt bé la feina des d'una perspectiva de màxima col·laboració público-privada, com seria el cas de la Garrotxa". "En vint-i-cinc anys, cap administració ens ha demanat res i nosaltres hem donat molt. Sempre estem disposats a col·laborar, en el que calgui. Dijous passat, a la Nit del Turisme celebrada al Casino Castell de Peralada, que va ser un gran èxit, vam mostrar la nostra capacitat col·laborativa com a col·lectiu. Com a sector econòmic que viu en el territori, ens interessa molt que l'Empordà funcioni, sobretot perquè és casa nostra".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent