El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Figueres ha anunciat que descartarà aprovar els pressupostos municipals mentre no suposin un canvi de paradigma econòmic, social, cultural, en desenvolupament dels barris i matèria fiscal. El portaveu de la formació, Héctor Amelló, ha indicat que això passa "com a mínim per la creació de l'agència de comerç i turisme i un pla estratègic per al desenvolupament d'eixos comercials en els barris", la reducció del deute municipal, l'eliminació de la despesa supèrflua "com les partides a l'AMI", "mesures d'alleujament fiscal per a la classe mitjana i treballadora" i projectes de suport per a emprenedors i empreses "amb les seves respectives mesures d'acompanyament per a iniciar o ampliar negocis"

El regidor liberal ha desglossat els aspectes que ha d'incorporar el pressupost municipal per a no comptar amb el vot negatiu del partit liberal. "Volem impulsar mesures que aprofundeixin en el que ens uneix com a ciutadans, el que compartim com a veïns i solucioni els problemes comuns", ha manifestat. Per aquest motiu, demana la creació d'un pla estratègic per a la zona oest que inclogui desenvolupament urbanístic, econòmic, social i cultural, "es imprescindible renovar el carrer Avinyonet per a evitar la degradació urbana, impulsar nous equipaments i recolzar el desenvolupament de comerços".

Amelló ha indicat que els pressupostos haurien d'incorporar "l'impuls al pla d'acció associat a la radiografia de la pobresa que es va realitzar a petició de Ciutadans" així com la creació d'una oficina d'ajuda als veïns afectats per l'ocupació il·legal, la qual hauria de comptar "amb línies d'ajuda econòmica per a blindar edificis afectats per l'ocupació". "A més, hauran d'augmentar-se el nombre d'efectius de la Guàrdia Urbana i reduir el personal de confiança", afegeixen.

D'altra banda, el regidor no es descuida de la gestió del dia a dia en reclamar a l'ajuntament que garanteixi el bilingüisme en tots els seus document i accés online, redueixi el deute, i es comprometi al fet que abans de finalitzar 2020 entri en funcionament el nou servei de neteja de la ciutat i es dissenyi un carnet cultural local amb descomptes i bonificacions per als usuaris i xec regal per a tots els que compleixin 18 anys.