Cada dia de la setmana passada, de quatre a sis de la tarda, rosincs i rosinques s'han reunit voluntàriament per netejar una platja del municipi. Francesc Giner, regidor de Medi Ambient, anunciava l'acció de neteja, després del temporal Gloria, a la platja de les Botxes, la Gran, la de la Punta, Santa Margarida i Palangrers. «Tenia intenció de proposar l'activitat de recollida de cara al cap de setmana, però conjuntament amb l'alcaldessa, Montse Mindan, i davant la necessitat que l'empresa de neteja hi actués amb normalitat, vam plantejar l'alternativa de fer una mica cada dia». Tot i que el nombre de participants ha fluctuat, han aconseguit recollir 1.070 quilograms de brossa.

Giner destaca que «s'han recollit majoritàriament objectes petits, sobretot plàstics. Cal tenir en compte que els residus més grans els van recollir des de l'empresa de neteja».

Grup de neteja local

Fa un parell de mesos, un grup de més de cent voluntaris, juntament amb el Grup d'Acció Local Pesquer, van fer una recollida de brossa a la platja de l'Almadrava.

Giner explica que «la intenció és que cada tres o quatre mesos es facin accions de neteja com aquestes a les platges i a les rieres del municipi». En aquest sentit, entre els voluntaris ja s'està buscant de quina manera s'organitzen per a tirar endavant les trobades de rosincs per netejar.