Fermament convençut com n'estic, que és a través de la col·laboració que un projecte qualsevol es pot convertir en un projecte d'èxit, vam començar aquesta legislatura municipal demanant que en la distribució de les regidories de barri també es distribuïssin zones a tots els regidors de l'oposició. I ho vam demanar per ajudar a atendre millor els veïns. Però vam rebre la negativa del govern.

Sota aquest mateix principi, el de la col·laboració, vam presentar una moció per millorar la seguretat al municipi, de la qual vam aconseguir el compromís de l'alcalde de treballar per consensuar-ne una. Aquest treball de col·laboració, segons el meu entendre, ens hauria de permetre tenir un full de ruta clar del que volem fer per evitar les ocupacions, la inseguretat, l'incivisme i les infraccions de trànsit. I el més important, transmet un missatge nítid als nostres veïns: aquests problemes ens preocupen i des de l'Ajuntament treballem junts per afrontar-los amb garanties d'èxit.

En la mateixa línia vam presentar al·legacions a les Ordenances Fiscals per a l'any 2020. Per tal d'afavorir i fer arribar uns determinats avantatges fiscals als menors d'edat que han patit el drama de la pèrdua d'un progenitor. Per incentivar la utilització del transport públic entre els infants i els joves, un repte necessari per educar els infants i els joves en la necessitat de canviar els hàbits de transport, cap a una mobilitat més sostenible i més segura.

Seguint pel mateix camí, vam presentar al·legacions a la modificació puntual de POUM número 7, plaça de les Palmeres. Aquesta modificació del POUM va dirigida a modificar els usos actuals de la plaça de les Palmeres d'Empuriabrava -que només preveu l'ús d'aparcament- amb la finalitat de poder-hi construir un edifici a manera de «sala polivalent». A la proposta presentada pel govern i sotmesa a l'aprovació del Ple, segons el nostre parer, li faltava un preàmbul que contextualitzés la necessitat històrica d'aquest edifici a Empuriabrava, li faltava que es preveiessin els usos lúdic i esportiu, i la sobrava l'elecció de la ubicació concreta de l'edifici en aquest moment.

I finalment, durant la tramitació dels pressupostos per a l'any 2020, vam arribar a un acord amb el govern municipal per tal de portar a terme l'elaboració d'un pla destinat a donar solucions, a llarg termini, a la mobilitat i a la xarxa viària urbana de TOT el municipi, amb especial atenció a la mobilitat sostenible i segura.

I així és com seguirem fent les coses des del Grup Municipal de SOM Empuriabrava i Castelló, perquè estem convençuts que la millor manera de fer un bon servei als veïns del poble és treballant col·laborativament!