04 de febrer de 2020
04.02.2020
Portbou

Acaben les obres de millora de l'accessibilitat a l'estació de trens de Portbou

Amb el projecte de 2,8 MEUR s'han instal·lat quatre ascensors i s'han aixecat les andanes per facilitar l'accés als combois

04.02.2020 | 19:04
L'estació de Portbou

L'estació de Portbou ja disposa d'ascensors que connecten amb la zona de vies i també té part de les andanes més altes per facilitar l'accés als trens. Tant les d'ample ibèric com les d'ample internacional. L'administrador d'infraestructures Adif ha posat aquest dimarts en servei les diferents millores d'accessibilitat que s'han fet a l'estació i que, en total, han suposat una inversió de 2,8 milions d'euros (MEUR). Les obres, que han durat més d'un any, les ha fetes l'empresa ECISA Companyia General de Construccions. Entre d'altres, els treballs també han permès millorar l'estesa elèctrica, instal·lar un nou paviment de formigó a les andanes i pintar amb bandes la zona que s'ha de deixar lliure quan s'acostin els trens.

Les obres per millorar l'accessibilitat a l'estació de trens de Portbou han costat 2.855.448,75 euros (IVA inclòs). En total, s'han instal·lat quatre ascensors: un d'exterior (per salvar el desnivell existent entre el carrer i l'estació) i tres més que connecten les andanes amb el pas inferior que dona accés a les vies.

A més, per facilitar que els passatgers puguin pujar i baixar més còmodament dels trens, part de les andanes també s'han elevat. En concret, al llarg de 200 metres. Les tres que acullen trens d'ample convencional s'han aixecat fins a una alçada de 68 centímetres sobre la cota del carril; i aquella on s'hi aturen els combois d'ample internacional, s'ha recrescut fins a una alçada de 55 centímetres.

Els treballs per millorar l'accessibilitat a l'estació també han permès renovar el paviment de formigó de les andanes i pintar-hi bandes perquè aquelles persones amb discapacitat visual sàpiguen quina zona han de deixar lliure quan s'apropin els combois.

El projecte, que es va adjudicar a l'empresa ECISA Companyia General de Construccions, també ha inclòs altres obres complementàries. Entre d'altres, s'ha renovat el cablejat elèctric i la il·luminació de les andanes, s'ha connectat el túnel d'accés a l'estació amb el pas inferior sota vies i s'han fet noves canalitzacions (que es deixaran preparades per a futures instal·lacions).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent