El delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, acompanyat del director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, Pere Saló, i del representant territorial de l'Esport, Josep Pujols, s'ha reunit amb la Federació de penyes Blaugrana de l'Empordà i la Catalunya Nord.

La delegació de Penyes ha estat encapçalada pel president de la Penya Blaugrana de l'Escala i president de la federació, David Falgas.

La Federació de Penyes Barcelonistes de l'Empordà i la Catalunya Nord va ser fundada el 17 de maig del 2013, sorgint de la nova organització territorial que es va posar en funcionament aquell mateix any. La Federació engloba un total de 7.720 penyistes i està formada per un total de 26 penyes, 20 a l'Empordà i 6 a la Catalunya Nord.

La trobada ha servit per explicar els nous objectius de les penyes, que a part de fer activitats relacionades amb el Barça, s'han proposat com a objectiu implantar-se en el territori mitjançant la realització d'activitats socials en els respectius municipis on estan constituïdes, amb la voluntat de ser un referent del compromís social i solidari i comptant amb la col·laboració de diferents ONG i entitats socials del territori.

Durant la reunió també han presentat a la Generalitat el calendari i el programa de la trobada de les penyes, que tindrà lloc el pròxim mes de juny a Prada de Conflent.