El nou pla de gestió de Fisersa ha permès desvelar les primeres xifres del pressupost de l'Ajuntament de Figueres per a aquest any. Concretament, es destinaran 6.112.041,56 euros a tasques de neteja, recollida de residus i manteniment de parcs i jardins per al període de gener a octubre (data de finalització de la tercera pròr­roga de Fisersa Ecoserveis), 190.678,83 euros més que els destinats en el mateix període de 2019. Tenint en compte que es preveu que el servei de manteniment de parcs i jardins començarà a funcionar amb la nova empresa adjudicatària a partir del març, a Fisersa Ecoserveis s'hi destinen 352.043 euros per a aquests dos mesos, segons s'ha tractat en el ple ordinari de febrer, celebrat aquest dilluns.

Entre els condicionants que s'estableixen per aquest import, hi ha el lloguer de maquinària nova. Es preveu el lloguer d'onze vehicles, dels quals sis són camions recol·lectors de residus, dos camions caixa oberta, una escombradora, un tractor i una camioneta per al servei de parcs i jardins, amb un valor de 211.272,33 euros.

També es preveu incorporar un operari d'enllumenat per complir amb la normativa que obliga disposar de dos operaris per a l'ús de la grua cistella, serà a temps parcial durant tres mesos per fer la neteja i el manteniment dels punts de llum.

A la sessió plenària d'aquest dilluns es van debatre cinc mocions de l'oposició, de les quals se'n va aprovar dues. Junts per Figueres presenta una moció on demana requerir a la Generalitat que s'inclogui en el pressupost la construcció d'una escola Carme Guasch i Darné de maons. Des del govern, es mostren a favor d'aprovar la moció però l'alcaldessa, Agnès Lladó, ha remarcat que «en política està molt bé treballar per posar-se medalles però el que no pot ser és ser cínic», referint-se que el grup que ha presentat la moció, anteriorment al govern, tant del consistori com de la Generalitat, «en dotze anys han sigut incapaços de fer res. Cal fer memòria», els ha rebatut.

Lladó ha informat al ple que ha mantingut converses amb el govern i li ha dit que, de moment, no poden apostar per això «si no tenim ni un solar». En aquest sentit, ha dit que des d'urbanisme s'està treballant per a la modificació del solar «en sis mesos» i, llavors, proposa encapçalar la construcció de l'escola des de l'Ajuntament i demanar després el cost.