La setmana passada, la biblioteca municipal de Rpses va acollir la presentació del llibre "Del Congrés estant". La trobada va comptar amb la participació de l'autor, l'exdiputat d'Esquerra Republicana de Catalunya Joan Olòriz, del senador republicà Jordi Martí i de la presidenta d'ERC a Roses Fany Poza.

Poza que va obrir la presentació explicant que el motiu d'aquesta era "conèixer de primera mà com es viu la política des de l'Estat Espanyol" i va afegir que "aquesta és la primera d'una sèrie d'actes, xerrades, presentacions de llibres i conferències que des d'Esquerra Republicana a Roses volem dur a terme, per generar debat republicà".

El senador Jordi Martí va presentar a Joan Olòriz com una persona que va "formar part d'un grup de diputats i senadors republicans a Madrid que van construir un equip potent i que va fer moltíssima feina" i va afegir que "encara que moltes vegades no es vegi, la feina que els republicans i les republicanes fem pel país i per la seva gent és molt

important. Cal ser a Madrid per ficar contra les cordes cada dia a l'Estat".

Per la seva banda l'exdiputat d'ERC i historiador Joan Olòriz va explicar que el llibre és un recull d'experiències tal com les ha viscut essent diputat a Madrid en unes legislatures molt dures políticament des d'on va viure l'1-O i l'aplicació del 155.

Olòriz va explicar que va tirar endavant gràcies a l'amistat amb altres diputats, el sentit de l'humor i, sobretot, amb molt de treball. I va afegir que "Un dels plaers més grans de la meva vida haurà estat contribuir, amb el meu vot, a fer fora el govern corrupte de Mariano Rajoy".