Ferran Adrià anunciava, la setmana passada, l'obertura de sol·licituds per participar a la convocatòria per al primer període d'investigació a elBulli1846, del 24 d'agost al 20 de desembre d'aquest mateix 2020.

L'enviament de sol·licituds per participar en el primer equip que treballarà a elBulli 1846 està disponible al web, i es busquen perfils tan diferents com professionals d'economia, finances i gestió d'empreses, filosofia, del món de la sala i de la cuina en la restauració gastronòmica, de l'àmbit educatiu, de disseny gràfic, programadors informàtics, noves tecnologies, periodistes o psicòlegs, entre d'altres.

La primera selecció de possibles candidats serà convocada per a una entrevista via Skype. Després d'aquesta ronda d'entrevistes es durà a terme la selecció final de candidats, que es conclourà abans del dia 1 de maig d'aquest mateix any. Això sí, com a requisits hi ha el domini del castellà, ja que serà la llengua vehicular del programa juntament amb el català, i la capacitat investigadora dels candidats, les actituds proactives, la capacitat d'expressió, el talent creatiu o la motivació

El període d'estada dels participants en aquesta primera convocatòria serà des del 24 d'agost fins al 20 de desembre de 2020, ambdós inclosos. Els candidats seleccionats percebran una dotació econòmica «amb l'objectiu de sufragar les seves despeses bàsiques, com el viatge i l'allotjament» que s'elevarà a un total de 9.016,21 euros pels quatre mesos d'immersió en innovació.

A elBulli1846 «no hi haurà horaris ni normes fixes pel que fa a l'organització. Es vol explorar tots els models possibles per comprendre com es pot ser més eficient en aquelles organitzacions l'activitat de les quals giri al voltant de la innovació».