30 de gener de 2020
30.01.2020
Roses

Roses comença les obres de la nova central de biomassa a la zona esportiva

La instal·lació donarà calefacció i aigua calenta a edificis públics

30.01.2020 | 11:21
Zona d'obres

L'aparcament de la zona esportiva de Roses s'ha vist reduït degut a l'inici de les obres de la xarxa de calor que donarà servei de calefacció i aigua calenta a la Piscina Municipal, al Pavelló Poliesportiu i a l'Estadi del Mas Oliva. Aquest projecte té un doble objectiu ambiental. D'una banda, l'estalvi energètic a les instal·lacions servides, i de l'altre, la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera. La posada en marxa de la central de calor permetrà un estalvi de 174 tones de CO2 anuals, el què equival a les emissions de 174 vehicles. També estalviarà 767.000 kwh anuals de gas. La matèria prima que alimentarà la maquinària serà biomassa forestal, provinent de boscos gestionats de manera sostenible, amb un consum anual previst de 267 tones d'estella forestal. En aquest sentit, l'alcaldessa, Montse Mindan, explica que «hem fet un contracte mix de subministrament amb la Diputació».

Eficiència energètica d'edificis

La posada en funcionament de la nova instal·lació ha motivat altres treballs de millora de l'eficiència energètica en els equipaments inclosos a la xarxa de calor. Es substituiran 20 focus actuals de les torres d'il·luminació de l'Estadi Mas Oliva i 54 punts de llum per leds al Pavelló Poliesportiu. Mindan destaca que aquesta instal·lació «s'ha dissenyat per ser ampliable a altres edificis públics, com les escoles» i per tant, aquesta inversió és una aposta de futur.

Mesos d'obres

Les obres ja han començat i el moviment de terres és visible. S'ha tancat l'accés a una part de l'aparcament de la zona esportiva. Mindan té en compte les molèsties que pot causar als usuaris de les instal·lacions i per això «es planificaran bé les obres per minimitzar l'afectació als usuaris dels equipaments esportius». El nou edifici estarà construït amb bloc de formigó i revestit amb una xapa ondulada grisa a l'exterior, per seguir la línia de la resta d'equipaments esportius de la zona. Aquest espai disposarà d'una superfície de 130 metres quadrats, que acollirà la sitja, sala de calderes i un espai d'accés per a les boques de descàrrega pneumàtica.
El projecte ha estat cofinançat per l'Ajuntament de Roses, el Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del programa operatiu FEDER de Catalunya i per la Diputació de Girona, i compta amb un pressupost de 590.000 €, i té un termini de construcció de tres mesos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent