Aquesta setmana s'iniciaran els treballs de millora del clavagueram del tram inicial de l'avinguda Montgó, de l'Escala. A més, s'aprofitarà per millorar també el desguàs d'aigües pruvials en superfície.

En aquesta zona hi ha hagut diversos esfrondaments de l'asfalt degut al trencament de la canonada, que s'han anat resolent, substituint el tram de canalització afectat per un de nou. Ara, s'ha decidit actuar preventivament i substituir uns 150 metres de tub, des d'on es va fer la darrera reparació, que és el que s'ha detectat que està malmès amb una revisió feta a través de càmeres. D'aquesta manera es preveu resoldre definitivament aquest problema.

Els treballs s'aprofitaran per millorar el desguàs d'aigues pluvials en superfície a la zona. L'aigua que baixa pels carrers Figueres i avinguda Riells s'acumula en aquesta zona quan plou amb intensitat. El projecte preveu que les pendents i un rebaix a la zona de la plaça de l'Univers facin que l'aigua s'evacuï de forma més ràpida cap a la platja de Riells.

També està previst adequar el carreró que uneix la zona amb el passeig de Riells, dotant-lo del mateix tipus de paviment que les voreres que es van millorar en la darrera remodelació.

La previsió és que aquests treballs, que tenen un cost d'uns 200.000 euros, estiguin acabats abans de Setmana Santa.

Mentri durin les obres s'haurà d'anar reconduint la circulació. En el moment en què calgui tenir els dos carrils tallats, el circuit alternatiu serà el mateix que s'aplica quan hi ha la Marató d'Empúries. En tot cas, s'anirà informant els canvis de circulació a mesura que es produeixin.

Aquesta obra està subvencionada per la Diputació de Girona.