Castelló d'Empúries tindrà un pla de mobilitat i vialitat de la xarxa viària urbana. Aquest acord, firmat per l'equip de govern de Salvi Güell i SOM d'Empuriabrava i Castelló, amb Agustí Ayats com a cap de llista, pretén donar solucions, a llarg termini, a la mobilitat municipal, amb especial atenció a què sigui sostenible i segura.

Aquest pla, que ja està inclòs dins el Pressupost Municipal del 2020, serà dissenyat per professionals amb la col·laboració de la ciutadania mitjançant un procés participatiu.

Aquesta proposta es portarà a terme en base a les necessitats i mancances del municipi, segons explica Ayats. De moment s'han fixat objectius, centrats en establir, per exemple, nous models de voreres, passos de vianants, il·luminacions de via pública o les interconnexions entre els diferents nuclis. A banda d'aquests temes també se'n tractaran d'altres com de distribució i ubicació dels carrils bici, el model de circulació del trànsit, les zones d'aparcament dissuasiu i de caravanes o les zones blaves i verdes d'aparcament, entre d'altres.

Agustí Ayats, de SOMEC, explica que "aquest projecte ha engegat una bona sintonia amb l'equip de Govern. Abans teníem posicions molt allunyades, però amb aquesta tasca s'obre una nova via de col·laboració amb la qual ens sentim molt còmodes".

Els antecedents

SOMEC feia temps que reclamava la importància d'un pla d'aquestes característiques al municipi ja que, segons ells, calia determinar quin tipus d'obra es necessita al municipi. Després de diferents trobades entre ambdós grups, els representants van arribar a aquest acord en l'últim Ple de la Corporació, celebrat el dia 23 de desembre.

De moment encara falta saber quin serà el calendari d'execució del projecte i la partida pressupostària que se li destinarà, tot i que el govern assegurarà que aquesta sortirà del capítol d'inversions anomenat "Partida econòmica per projectes".