El vicealcalde de l'Ajuntament de Figueres, Pere Casellas, va declarar fa uns dies que se sancionaria per segona vegada l'empresa responsable de les obres del carrer Damas Calvet, TEX Ampurdan, pel retard en la finalització dels treballs. L'exposició de motius ha fet reaccionar l'empresa, que ha volgut defensar-se de les acusacions que el vicealcalde ha fet contra ella i justificar el motiu del retard amb què «han succeït circumstàncies alienes a l'empresa imputables, en tot cas, a l'Ajuntament i a tercers», ha expressat l'advocat de l'empresa en un comunicat.

TEX Ampurdan ha presentat un recurs contra les sancions imposades perquè consideren que «aquesta empresa ha complert amb tots els requisits legals i ha estat beneficiària d'adjudicacions d'obres perquè ha presentat tota la documentació exigida per l'Ajuntament». A més, defensen que han complert amb els contractes i que no és cert que només s'hagi «entregat una de les obres», com assegurava Casellas, i per demostrar-ho adjunten el certificat de recepció de dues obres.

A través del comunicat, expliquen que, si no s'han acabat certs treballs, ha sigut perquè s'han hagut d'esperar permisos o tràmits burocràtics, que depenien d'estaments externs a l'empresa. «Si cal repassar o finalitzar treballs, cal complir amb les obligacions econòmiques derivades dels contractes i portar a terme les formalitats contractuals fixades legalment, que depenen exclusivament de l'Ajuntament», exposen. Per aquest motiu, l'empresa intentarà arribar a un acord de pagaments abans d'iniciar «la via legal per reclamar el seu compliment».

L'empresa assegura que sempre s'han mostrat «oberts i dialogants» per solucionar els problemes que han anat sorgint amb qualsevol obra que han treballat a la ciutat. «Igualment, ha ofert a l'Ajuntament la solució pactada de qualsevol conflicte tècnic i econòmic, i aquesta mateixa setmana s'ha reunit amb el senyor Casellas per possibilitar un acord sobre les reclamacions fetes per ambdues parts», continua l'escrit de l'advocat.

Per una altra banda, l'empresa, que es defineix com a «familiar i local de Figueres, que dona feina a moltes famílies», aprofita el comunicat per demanar «respecte». Amb relació a les declaracions de Casellas contra l'empresa, aquesta assegura que analitzarà el seu contingut «per si són susceptibles o no de possibles responsabilitats legals, civils i penals». Consideren que, com a responsable públic, Casellas «hauria de ser objectiu i imparcial i no entrar en opinions personals, que poden donar lloc a arbitrarietats administratives dins dels processos legals que hi ha per aclarir els fets».

Finalització de les obres

Dilluns de la setmana passada, un dia abans de comprometre's a finalitzar les obres, el vicealcalde, per primera vegada, l'equip tècnic municipal i l'empresa es van reunir. Finalment, els treballs d'asfaltatge han començat aquest dilluns i l'Ajuntament informa que el trànsit continuarà tallat fins dimarts 28. Després, sense afectar la circulació, es farà la senyalització i els treballs de pintura.