La Marxa en Memòria d'Eli Esteve ha mobilitzat, aquest cap de setmana passat, una quarantena de persones a Cadaqués i, per segon any consecutiu, ha comptat amb la implicació de l'Institut Cap de Creus. Aquesta vegada, l'activitat ha estat treballada des del Servei Comunitari de 3r d'ESO.

Les tasques que han hagut de dur a terme els alumnes han estat: dissenyar la ruta i elaborar un cartell per fer-ne difusió, buscar entitats que volguessin col·laborar aportant aigua i fruita per donar als participants a la seva arribada, i finalment, organitzar i realitzar les inscripcions.

El professor d'Educació Física de l'institut, Albert Bartolomé, ha volgut agrair, en nom del centre, el suport de l'Ajuntament de Cadaqués, que ha fet possiblie que els joves estudiants col·laboressin d'una forma directa en l'organització d'un esdeveniment social i esportiu del municipi.

La marxa es fa, des de fa set anys, per recordar Eli Esteve, que morir el 2011 als 48 anys i era treballadora de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament de Cadaqués.

L'Institut Cap de Creus té en marxa tres projectes de Servei Comunitari aquest curs, amb alumnes de 3r d'ESO. Un, ha estat la participació activa en l'organització de la marxa; un altre és una campanya de donació de sang, i finalment també es fa un treball de conscienciació sobre la importància de conservar les plantes autòctones del territori.