Les obres d'elBulli, que han suposat una inversió de 9 M d'euros i que havien de transformar el famós restaurant en el centre d'innovació ideat pel xef Ferran Adrià, han patit un retard respecte a l'anunci que havia fet el mateix cuiner fa poques setmanes.

El nou espai , com va explicar el Adrià, iniciarà el rodatge amb un work in progress que durarà uns dos anys. El famós xef ha deixat clar en reiterades ocasions que elBulli1846 no serà un restaurant i que cal tenir clar que ha deixat enrere l'espai gastronòmic per convertir-lo en un laboratori d'innovacions. Sí, però, que l'activitat que es desenvoluparà a l'espai creatiu d'elBulli Foundation partirà de l'experiència d'Adrià en el món de la cuina, amb l'objectiu de fer reflexionar i plantejar innovacions en altres àmbits i sectors.

Pel que fa a les instal·lacions, elBulli1846 ha mantingut la cuina i el menjador, malgrat que no rebran començals, i agafa com a referència educativa el CosmoCaixa. A més, mantenen la voluntat d'utilitzar cotxes elèctrics i desenvolupar bona part de la seva activitat a l'exterior de l'equipament. El xef incorporarà el proper maig any un equip d'una desena de persones, que començaran a treballar el 24 d'agost.

La Bullipèdia

El «tractat enciclopèdic» de Ferran Adrià s'amplia amb la presentació de dos nous volums de la Bullipedia. Aquesta col·lecció representa un dels principals projectes d'elBulli Foundation i pretén agrupar reflexions i informacions sobre gastronomia. Un projecte amb el qual vol donar a conèixer l'essència de la cuina per millorar la creativitat i menjar més saludablement. El xef va presentar el primer volum a l'abril del 2018, titulat B egudes. Volumen 1: definició, història, tipus i composició.