El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Figueres proposarà la creació d'un Registre Públic de negocis sense successió empresarial perquè puguin ser traspassats a noves generacions. "Part dels 50.000 negocis que anualment es perden a Espanya per falta de relleu acaben tancant no per qüestions econòmiques sinó per falta de successió i això és evitable", ha assegurat el portaveu de la formació liberal a Figueres, Héctor Amelló, que també ha remarcat com "les traves burocràtiques i les càrregues impositives en els processos de transmissió de negocis també frenen aquesta pràctica successòria".

L'objectiu del Registre Públic passa perquè l'àrea de Promoció Econòmica desenvolupi una plataforma web que faciliti el contacte entre persones que vulguin traspassar negocis i nous emprenedors. "Aquest instrument facilitarà que els negocis inscrits puguin accedir a orientació i tutoria del procés de transmissió i una línia d'ajuda per a modernització del local i costos de tramitació", ha desglossat Amelló.

Per al regidor liberal, una mesura d'aquest calat evitaria "que es perdin negocis tradicionals i emblemàtics de la ciutat que suposen també la desaparició d'un model de negoci i una marca consolidada". A més, Amelló ha volgut posar l'accent en el fet que un negoci establert i en funcionament "pot suposar un avantatge competencial i permet als nous emprenedors partir amb una quota de mercat establerta, uns clients fidelitzats, contactes fets i una relació amb proveïdors i distribuïdors".

Amelló ha indicat que aquesta proposta és senzilla i eficaç i s'emmarca dins de la mena de mesures administratives i fiscals que ja ha estat testada i avalada per les associacions més representatives del treball autònom i que han estat aplicades amb èxit a Barcelona, Santander o Granada.