El rosinc Marc Mínguez Alcaide poc es devia imaginar, el dijous, 23 de gener, que el post que va penjar a Twitter causaria tanta sensació. El seu compte @mminguez7 és un borbolleig constant de notificacions, de "likes", de "retuits", de comentaris... i, de retruc, el compte de l'Empordà (@emporda_info) també es beneficia d'aquest atrafegament, perquè Marc Mínguez va etiquetar-lo en el seu tuit. És aquest:

A 2/4 de 5 de la tarda d'aquest dilluns, 27 de gener, més de 2.200 persones han fet retuit, més de 3.400 han pitjat la icona de "like" i els comentaris es sumen per desenes. Entre les persones que han interactuat amb aquest missatge, hi ha el televisiu meteorolòleg Alfred Rodríguez Picó i també Meritxell Serret, actual delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea i exconsellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat. Aquestes xifres segueixen creixent a mesura que passen les hores. I, tot plegat, per la curiosa troballa d'un envàs de gelat que va trobar el rosinc quan va sortir a córrer el dia després del temporal Gloria.

Marc Mínguez, tècnic de Turisme de l'Ajuntament de Roses, soci de la plataforma de difusió cultural La Platea i jugador del Club de Futbol Base Roses, va sortir a córrer, com ho acostuma a fer un parell de cops a la setmana, pel passeig Marítim rosinc, pels volts de les 4 de la tarda. "Vaig sortir dels espigons de la Rambla Ginjolers cap a Santa Margarida, i va ser a l'espigó de Santa Margarida on vaig trobar l'envàs de plàstic entre unes algues. En veure'l, vaig pensar que em recordava a alguna cosa i me'l vaig guardar a la butxaca. Jo no entenc de plàstics, ni sé si una pintura és resistent o no, però em va cridar l'atenció que allò ho hagués pogut arrossegar el mar", relata el rosinc.

En arribar a casa seva, va voler sortir de dubtes i va consultar a Internet tot allò que tingués a veure amb el gelat de Frigo "Tubi Tabi". "És un producte que es va deixar de fer el 1993. Em va sobtar tant que estigués tan ben conservat l'envàs que ho vaig voler compartir al Twitter", comenta. En poca estona, el seu tuit ja havia registrat una trentena de retuits, i al vespre la suma ascendia a més de 600. "A partir d'aquest meu missatge, molta gent ha fet comentaris d'altres troballes curioses que han fet a la platja després del temporal", assenyala Marc Mínguez, alhora que destaca una de les respostes que ha rebut, en què una persona li diu que també han trobat un envàs de "Tubi Tabi", però a Sant Antoni de Calonge:

El rosinc conserva a casa seva l'envoltori de gelat, perquè diu que hi ha persones que li han dit que no es creuen que realment l'ha trobat enmig dels estralls causats pel temporal. "Me'l guardo com a prova", somriu. També li resulta sorprenent que, en el Telenotícies Vespre de TV3 s'hagués mencionat el seu tuit aquest diumenge, i que aquest mateix dilluns al matí, l'emissora de ràdio Rac 1 també s'hi hagi referit. "És tot molt sorprenent", conclou.