Els veïns i veïnes de Viladamat han escollit cinc propostes de millora municipal a través d'una consulta popular. Un total de 95 persones, el que suposa un 27,15% de les persones amb dret a vot, van escollir en què volien invertir els gairebé 18.000 euros del Pla Anual de Participació.

Després del recompte de vots, que es va fer el diumenge 26 de gener, es van fer públiques les cinc propostes que s'executeran al municipi. La proposta més popular, amb un total de 75 votacions, va ser el canvi d'una part de l'enllumenat públic per a LEDS. En total, el consistori preveu adequar 30 faroles amb una partida de 8.700 euros.

La segona proposta, amb 59 vots, consisteix en la millora del parc infantil i del pati de l'escola, amb un total de 1.800 euros. A un nivell molt similar de vots (52) s'hi situa l'actuació de plantació d'arbres en zones adequades del poble. Aquesta reforma està valorada en 3.000 euros.

Les últimes propostes, amb 30 i 25 vots respectivament, consisteixen en unes actuacions de millora a la zona del camp de futbol i a la de l'Ateneu, amb 3.250 euros; i la creació d'un nou pou al camp de la deixalleria, amb 2.000 euros.

Totes aquestes reformes s'executaran al llarg d'aquest 2020.

El Pla Anual de Participació

El Pla Anual de Participació, amb una partida pressupostària de 17.917,13 euros, és la segona inversió més gran prevista en els Pressupostos Municipals del 2020 a Viladamat. La primera consisteix en la pavimentació del carrer Ateneu, que actualment és de sorra.

Per dur a terme aquest procés participatiu, el consistori va organitzar una jornada de presentació de propostes el dia 15 de gener. De la trobada en van sorgir 33 propostes de millora municipal, que van passar el filtre dels tècnics municipals. A la fase de la votació final de propostes hi van arribar set idees, dues de les quals han quedat descartades i no s'executaran.