24 de gener de 2020
24.01.2020
Figueres

Figueres valora en positiu el protocol d'emergència seguit durant el temporal

La principal preocupació del govern durant aquest episodi ha estat el seguiment del cabal del riu Manol

24.01.2020 | 10:54
La taula de seguiment del temporal a Figueres.

L'Ajuntament de Figueres ha realitzat avui un balanç del temporal Glòria que ha afectat el país al llarg d'aquesta setmana. Tot i que es manté la fase d'alerta fins el dilluns 27 de gener, bàsicament per precaució i per si cal acollir veïns de poblacions de l'entorn, les afectacions a la ciutat han estat mínimes a nivell material. Si que hi ha hagut afectacions com el tancament de les escoles durant dos dies o la supressió d'algun esdeveniment.

La principal preocupació del govern de la ciutat durant aquest episodi ha estat el seguiment de l'evolució del cabal del riu Manol i el possible desbordament al seu pas per Vilatenim, que finalment no s'ha produït. Durant aquests dies, el Manol ha arribat a tenir un cabal màxim de 80m3/s.

Al llarg de l'episodi, el dispositiu de seguiment que s'ha liderat des de la Guàrdia Urbana de Figueres, ha comptat cada dia amb 22 agents de mitjana durant el matí i 11 durant la nit. A més del suport dels membres de Protecció Civil.

La reunió de balanç s'ha realitzat a la sala de comandament de la Guàrdia Urbana i ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, el vicealcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Pere Casellas, l'inspector de la Guàrdia Urbana Josep Mª Riera i altres sotsinspectors de la Guàrdia Urbana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent