El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) ha adoptat l'acord de suspendre les classes a tots els centres educatius de la demarcació de Girona aquest dijous, 23 de gener, per segon dia consecutiu, pels riscos que està generant el temporal Glòria. Aquesta mesura afecta les escoles bressol, les escoles d'infantil i primària i els centres de secundària, Batxillerat i cicles formatius de tot l'Alt Empordà.

Per la seva banda, seguint l'acord pres pel Cecat, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha anunciat que, atesa l'aturada de l'activitat educativa, queden suspesos els serveis de transport escolar i de menjadors escolars a tota la comarca aquest dijous, dia 23.

Les administracions locals i comarcals recomanen precaució, evitar desplaçaments i estar atents a les informacions que publiquen els canals oficials.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha presidit aquest migdia una nova reunió del comitè tècnic del Pla d'Emergències Inuncat en el marc del seguiment dels efectes i evolució del temporal Glòria.

El conseller ha destacat que «encara tenim l'episodi actiu, no ens podem relaxar perquè les properes 24h poden ser difícils». En aquest sentit, Buch ha demanat a la ciutadania, un cop més, que «continuïn seguint els consells dels serveis d'emergències i seguretat i estiguin atents i amatents a tots els avisos». «No podem normalitzar la situació perquè ja faci 3 dies que dura», ha insistit.

Davant una possible intensificació del temporal aquesta tarda-vespre, el conseller ha explicat que «tots els serveis d'emergències i seguretat continuen reforçats i el Govern en ple està actiu i treballant ens cadascun dels seus àmbits d'actuació».

El titular d'Interior ha reiterat el seu agraïment a tots els efectius que estan treballant durant aquest episodi «d'alta complexitat i excepcionalitat» i els ha transmès «confiança en la seva professionalitat».

Buch també ha posat en valor la feina dels mitjans de comunicació «per l'ajuda que ens esteu donant a l'hora de difondre els missatges de prevenció i alerta a la ciutadania».