Periòdicament, els espais públics de Castelló d'Empúries es desperta trobant a faltar plantes a espais públics, que desapareixen d'un dia per l'altre. L'últim incident d'aquestes característiques es va produir entre el 9 i el 10 de gener, i després d'adonar-se'n, el consistori va procedir a replantar les flors, «una cosa que, al final, paguem entre tots», recorda l'alcalde.

Els llocs afectats solen ser jardineres, els passeigs o les rotondes de Castelló d'Empúries o d'Empuriabrava. «No es tracta de cap lloc determinat, ni passa a tots els llocs on tenim plantes», explica l'alcalde Salvi Güell.

«Per tal de tenir un poble endreçat i bonic, les plantes hi juguen un paper molt important», recorda l'alcalde. Des del consistori es fa una crida a la consciència als veïns i veïnes del municipi, i se'ls demana que avisin a l'administració o a la Policia Local si veuen algú cometent aquestes infraccions.

De moment, el cos de seguretat local no ha enxampat als infractors, però sí que ha sancionat alguns propietaris d'animals que passejaven per sobre de les plantes del passeig Marítim.