El Servei Català de Meteorologia, Meteocat, segueix alertant de la progressiva complicació del temps a la major part del territori català, amb possibles nevades a cotes baixes, descensos de temperatures i llevantada al litoral.

Segons la previsó, un front podrà deixar noves precipitacions aquest diumenge, que avançaran d’oest a est i de nord a sud, amb una cota de neu que estarà al voltant dels 1000 metres, però que baixarà puntualment als 600 a l’extrem sud ja de matinada.

A partir de dilluns es preveu la formació d’una depressió que es gestarà al sud de les Illes Balears i donarà lloc a un flux de vent de component est que incidirà directament sobre Catalunya. Aquesta configuració donarà lloc a una normalització de la temperatura, però també a un episodi de precipitacions continuades, sobretot a la meitat est i a la resta del litoral i del prelitoral, on es podrien acumular quantitats importants de pluja. Dilluns al matí, a causa de la barreja de les dues masses d’aire, la freda que hi haurà sobre Catalunya i la més càlida procedent de la Mediterrània, podria donar lloc a nevades a punts del prelitoral. A partir de llavors la cota de neu aniria pujant progressivament i les nevades es restringirien al Pirineu.

A banda, el vent de gregal i llevant, que bufaran entre moderats i forts, produiran un destacat temporal marítim a la costa.

Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que aquesta situació es podria mantenir fins dijous, quan la depressió s’aniria afeblint.

Per aquest motiu el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès preavisos per onatge i per acumulació de pluja.

Tot i això, petits canvis en la situació de la depressió produirà diferències notables en la situació meteorològica. A causa d’aquesta possible variació caldrà seguir amb atenció les següents actualitzacions de la predicció.

Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat