Després d'haver publicat «D'herois i traïdors. El dilema de Catalunya, atrapada entre dos focs» (Pòrtic), l'exalcalde de Figueres i exconseller de la Generalitat Santi Vila ha tret del forn un nou llibre: «Vèncer i convèncer. Del banc dels acusats al compromís amb la reconciliació» (Pòrtic). En aquest nou lliurament, el polític figuerenc relata en primera persona la seva experiència al banc dels acusats davant el Tribunal Suprem i la seva declaració, però també les veritats i mentides d'alguns dels principals protagonistes i testimonis durant el judici, les experiències i anècdotes d'aquells llargs mesos de procés judicial, viscuts entre Madrid i Barcelona.

L'autor dedica la segona part del seu llibre a plantejar la seva proposta per recuperar els consensos constitucionals bàsics per a la convivència i, a través del diàleg, reprendre el camí de la reconciliació i el progrés a Catalunya i al conjunt d'Espanya.

De moment, Santi Vila ja ha anunciat que presenta el seu nou llibre el 12 de febrer, a les 19.00 hores, al Cercle d'Economia, al carrer Provença de Barcelona, 298. L'acompanyaran en l'acte l'economista Andreu Mas-Colell i el periodista Josep Cuní.